Het Tweede Huis.

Kim

Hoi.
Mijn naam is Kim en ik ben in 1984 in Naarden geboren.
Sinds 11 juni 2005 woon ik in Het Tweede Huis in Vlijmen. Ik woon daar samen met mijn vrienden en vriendinnen.Vanaf de allereerste dag ben ik helemaal op mijn gemak in mijn eigen appartement. Ik vind het natuurlijk ook leuk om zo af en toe een nachtje te gaan logeren bij Baôske (mijn vader) in Bern. Maar dan ben ik ook weer blij als ik naar huis mag.
Ik kan goed met mijn vrienden in Vlijmen opschieten. We doen vaak samen spelletjes, gaan een dagje op stap en af en toe gaan we een keertje uit eten. Meestal ben ik ook van de partij.
Ook de begeleiders vind ik helemaal geweldig. Volgens mij mopperen ze maar weinig en maken héél vaak grapjes, waar ik altijd wel voor in ben.
Omdat ik maar moeilijk kan praten heb ik sinds kort een spraakcomputer. Daarmee kan ik toch wat vertellen of vragen.
In het begin moest ik er erg aan wennen, dat ik zelf een aantal dingen moest doen, zoals mijn eigen was en post opruimen, maar ook mijn eigen huisje poetsen. Inmiddels lukt me dat al erg goed. Hoewel ik wel probeer een van de begeleiders voor mijn karretje te spannen.
Regelmatig heb ik kookdienst en volgens mij eten we dan het lekkerst van de hele week! Als gediplomeerd koffiezetter verzorg ik ook vaak de koffie en thee voor alle bewoners. Die drinken we dan samen om 20.00 uur s’ avonds, soms met een lekker stuk zelfgebakken taart of koekjes erbij. Slecht voor de lijn. Maar toch erg lekker!
Overdag werk ik in Waalwijk en daar heb ik het ontzettend naar mijn zin. Ik krijg leuke werkjes te doen. En ook werk ik daar regelmatig in de kantine. Sinds kort ben ik twee dagen per week te vinden als hulp-boer op zorgboerderij ‘De Deel’ in Haarsteeg, dit is helemaal te gek.
Op maandagavond ga ik naar de knutselclub en zaterdags zwem ik bij “De Dobbertjes”. Op woensdagavond ga ik naar de basketbalclub.
Ik ben sowieso gek op muziek. Als ik thuis ben, luister ik er graag naar en zing alle liedjes luidkeels mee. Ik moet immers oefenen voor mijn jaarlijkse concert op de Vrijmarkt in Amsterdam op 30 april. Ik ga hier al sinds jaar en dag met mijn vader naar toe en verdien daar de kosten van mijn voorjaarsvakantie bij elkaar. We zijn samen al in leuke landen geweest: Brazilië, Portugal, Canarische Eilanden, Frankrijk! Niet verkeerd! Toch? Vooral niet omdat ik daar hele mooie dames tegenkom.
Regelmatig ga ik op visite bij één van de andere bewoners of ik ontvang zelf visite. Af en toe houden we zelfs met alle bewoners en verzorgers een echte disco, inclusief discolampen en harde muziek in mijn appartement.
Al met al heb ik het ontzettend naar mijn zin in Het Tweede Huis, maar dat hadden jullie vast al begrepen,
Groetjes
Kim