Kim

Hoi.

Mijn naam is Kim en ik ben in 1984 in Naarden geboren. 
Sinds 11 juni 2005 woon ik in Het Tweede Huis in Vlijmen. Ik woon daar samen met mijn vrienden en vriendinnen. Vanaf de allereerste dag ben ik helemaal op mijn gemak in mijn eigen appartement. Ik vind het natuurlijk ook leuk om zo af en toe een nachtje te gaan logeren bij mijn vader in Oudenbosch. Je kunt daar heerlijk fietsen en naar de vliegtuigen op het vliegveld kijken.

Ik kan goed met mijn vrienden in Vlijmen opschieten. We doen vaak samen spelletjes, gaan een dagje op stap en af en toe gaan we een keertje uit eten. We hebben geweldige begeleiders.  Volgens mij mopperen ze maar weinig en maken héél vaak grapjes, waar ik altijd wel voor in ben.

Omdat ik maar moeilijk kan praten heb ik een spraakcomputer. Daarmee kan ik toch wat vertellen of vragen. Ik hoor slecht dus ik heb hoorapparaatjes. In combinatie met gebarentaal, kan ik jullie beter verstaan en dus ook begrijpen. Al met al een hele verbetering voor mijn communicatie!

De klusjes die ik kan, moet ik zelf doen. Anders word ik te lui: zoals mijn eigen was en post opruimen,  mijn eigen huisje poetsen. Inmiddels lukt me dat al erg goed. Hoewel ik altijd wel probeer één van de begeleiders voor mijn karretje te spannen.

Regelmatig heb ik kookdienst en volgens mij eten we dan het lekkerst van de hele week! Als gediplomeerd koffiezetter verzorg ik ook vaak de koffie en thee voor alle bewoners. Die drinken we dan samen om 20.00 uur s’ avonds, soms met een lekker stuk zelfgebakken taart of koekjes erbij. Slecht voor de lijn. Maar toch erg lekker!

Overdag werk ik als hulp-boer op zorgboerderij ‘De Deel’ in Haarsteeg. Dit is helemaal te gek. Ik verzorg de dieren: varkens, ezels, kippen, konijnen. Nagenoeg de hele dag ben ik buiten bezig. Ook rijd ik vaak op de trekker. Als het écht te slecht weer is werken we binnen. Maar altijd klusjes voor de boerderij.

Ik ben gek op muziek. Als ik thuis ben, luister ik er graag naar en zing op mijn manier alle liedjes luidkeels mee. Ik moet immers oefenen voor mijn jaarlijkse concert op de Vrijmarkt in Amsterdam op Koningsdag. Ik ga hier al sinds jaar en dag met mijn vader naar toe. Ik ben inmiddels een beroemde verschijning op die dag: ik heb al op de voorpagina van Het Parool en Telegraaf gestaan. Ook was ik op AT5, de Amsterdamse TV. Zonder overdrijven verdien ik daar een leuke zakcent voor de vakanties met mijn vader.  We zijn samen al in leuke landen geweest: Brazilië, Portugal, Canarische Eilanden, Frankrijk! Niet verkeerd! Toch? 

Regelmatig ga ik op visite bij één van de andere bewoners of ik ontvang zelf visite. Af en toe houden we zelfs met alle bewoners en verzorgers een echte disco, inclusief discolampen en harde muziek in mijn appartement.

Mijn vader en ik zijn echte Bourgondiërs en houden beiden van lekker eten en drinken. Regelmatig zijn we dan ook in een restaurant of terras in Den Bosch te vinden. De bediening weet inmiddels wat ik het liefst eet: garnalenkroketjes!

Al met al heb ik het ontzettend naar mijn zin in Het Tweede Huis, maar dat hadden jullie vast al begrepen,
Groetjes
Kim

Scroll naar boven