Het Tweede Huis.

Jeroen

Hoi,
Ik ben Jeroen. Op 14 november 1981 ben ik geboren met het Syndroom van Down. Ondanks de nodige lichamelijke ongemakken, sta ik best mijn mannetje. De afgelopen jaren heb ik een aantal vervelende heupoperaties ondergaan met de nodige complicaties, maar gelukkig gaat het nu weer goed. Ik loop weer als een kievit en heb geen last meer van een pijnlijke heup.
Ik heb een hartstikke druk leventje. Iedere donderdagavond ga ik in ons clubhuis muziek maken met “De Decibellen” en dat is pas echt kicken. Om de twee weken ga ik naar de toneelclub “De Doe Maar Watjes”. Het is superleuk om in allerlei sketches mee te spelen. Op maandagavond ben ik weer in ons clubgebouw te vinden om te knutselen. Vooral tekenen en schilderen vind ik leuk. Het is altijd reuze gezellig!
Ik werk in ‘s-Hertogenbosch bij keramiek atelier “Hint en Tint”. Hier maken we allerlei leuke dingen, zoals schalen, vazen, complete serviezen, enz. Heel mijn familie wil wel een mooie zelfgemaakte schaal van mij hebben. We hebben ook een winkel en regelmatig mag ik mee helpen. Ik ontvang dan de klanten, laat zien wat we allemaal in huis hebben en probeer de klanten te helpen. 
Op donderdagochtend ben ik te vinden bij restaurant “Boer Goossens”. Ik help de kok in de keuken en geef hem natuurlijk allerlei goede adviezen. 
Na een drukke werkdag vind ik het fijn om ’s avonds in mijn appartement op mijn Ipad foto’s te bekijken of gewoon lekker lui naar de tv te kijken. Natuurlijk hoort daar ook luisteren naar oergezellige Nederlandstalige muziek bij. Vooral “De Dorini’s” uit Boxtel vind ik fantastisch.
Ik ben hartstikke trots op mijn gezellige stulpje en geniet wanneer ik visite krijg. Ook vind ik het leuk om met de andere bewoners gezellig in de woonkamer te zitten, samen koffie te drinken of met de leiding en medebewoners iets leuks te ondernemen.
Verder ben ik een fanatieke fan van RKC. Ik ben bij alle thuiswedstrijden luidruchtig aanwezig op de tribune en ga helemaal uit mijn dak wanneer mijn clubje scoort.
In de weekenden vind ik het leuk om zo nu en dan bij mijn ouders te gaan logeren. Soms ga ik lekker stappen met mijn broer of zus. Sinds kort ben ik oom geworden van mijn nichtje Rosalie. Dat is natuurlijk heel erg leuk.
Toch wil ik graag aan het einde van het weekend terug naar mijn eigen stekkie. Ik vind het supergezellig in het Tweede Huis en ik hoop nog heel veel jaren hier te wonen, samen met mijn medebewoners en natuurlijk de begeleiding.
Groetjes, Jeroen